Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Natuurlijke ventilatie

Goed binnenklimaat op basis van natuurlijke ventilatie

Onvoldoende of slechte ventilatie en een te hoge temperatuur veroorzaken een slechte concentratie, afname van prestaties, hoofdpijn en ziekteverzuim. Brakel Atmos zorgt met behulp van energiezuinige, natuurlijke ventilatiesystemen voor een goed binnenklimaat waarin mensen zich prettig en comfortabel voelen.

Natuurlijke ventilatie: effectief, gratis, energiezuinig én geruisloos

Brakel Atmos adviseert bij ventilatie vraagstukken bij voorkeur een natuurlijk ventilatiesysteem. Bij een natuurlijk ventilatiesysteem wordt lucht toegevoerd via openingen in de gevel en lucht afgevoerd via openingen in het dak. Door toepassing van een goed gedimensioneerd natuurlijke ventilatiesysteem – waarbij kleppenroosters of een uitzetraam / uitzetramen in dak en/of gevel worden toegepast – wordt een goed binnenklimaat tot stand gebracht.

Interesse in een onderbouwd advies voor een goed binnenklimaat met natuurlijke ventilatie?

Onze ventilatie specialisten voorzien u graag van een advies over een natuurlijk ventilatiesysteem op maat!

Natuurlijke ventilatie: ventilatie op basis van thermiek

Thermiek ligt aan de basis van een natuurlijk ventilatiesysteem. Warme lucht stijgt immers van nature op. Voldoende luchttoevoer van onder uit een gebouw zorgt ervoor dat deze thermiek gestimuleerd wordt zodat warme lucht via ventilatie openingen in het dak kan worden afgevoerd. Daarmee ontstaat er een natuurlijke ventilatiesysteem dat ook nog eens MVO is omdat het geen energie verbruikt. Afhankelijk van de situatie en wensen/eisen van de klant, bijvoorbeeld m.b.t. esthetica bestaan natuurlijke ventilatiesystemen uit:

Geregelde Natuurlijke Ventilatie: vraaggestuurde ventilatie zonder tochtproblemen

Zoals hiervoor aangegeven werkt een natuurlijk ventilatiesysteem op basis van thermiek. De mate van ventileren hangt dan ook af van verschillende factoren zoals wind en temperatuur.

Om te voorkomen dat er tochtproblemen op kunnen treden bij toepassing van natuurlijke ventilatie ontwikkelde Brakel Amos een natuurlijk ventilatiesysteem waarmee lucht gecontroleerd binnenkomt, het zogenaamde GNV-systeem (Geregelde Natuurlijke Ventilatie). Geregelde Natuurlijke Ventilatie zorgt voor een prettig binnenklimaat waarbij geen tocht optreedt.

Hoe werkt Geregelde Natuurlijke Ventilatie?

Geregelde Natuurlijke Ventilatie stelt – aan de hand van de ingestelde benodigde luchthoeveelheid - vast hoever de verschillende ventilatie openingen geopend moeten worden. Deze openingen zijn gebaseerd op temperatuur (binnen en buiten), windsnelheid, windrichting en neerslag. Een goede luchtverdeling is hierbij het uitgangspunt. Lees meer over Geregelde natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie óók te gebruiken voor rookafvoer

Een natuurlijke ventilatiesysteem heeft daarnaast nog een groot voordeel: het systeem kan tevens gebruikt worden voor de afvoer van rook en warmte bij brand. Twee vliegen in één klap dus.

Projectreferenties

Hieronder vindt u een selectie van projecten waarin een goed binnenklimaat gerealiseerd is met behulp van natuurlijke ventilatie c.q. natuurlijke ventilatiesystemen. De referenties zijn ingedeeld naar type ventilatiesysteem, te weten kleppenventilator / lamellenroosters, uitzetraam / uitzetramen, glaslamellen / glazen lamellen / lamellen glas.

[Offerte/advies aanvragen]

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika