Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Soft en hard body test glazen lichtstraat -Brakel® Arcilite lichtstraat

« Terug

Soft en hard body test glazen lichtstraat

In Engelstalige landen omschrijft de CWCT (Centre for Window and Cladding Technology) de veiligheid en breekbaarheid van beglazing in zogenaamde Technical Notes. TN66 geeft hierbij een omschrijving van de veiligheid en classificatie. TN67 een omschrijving van de test. Het gaat hierbij om de soft body impact test, hard body impact test en de statische last test.

Soft body impact test

Hierbij wordt een zak met een diameter van 300 mm gevuld met zand. Het totaalgewicht hiervan is 45 kg. Deze zak heeft een valhoogte van 1200 mm.

Hard body impact test

Bij deze test wordt gebruik gemaakt van een stalen kogel met een diameter van 100 mm en een gewicht van 4,1 kg. De valhoogte bedraagt 1200 mm.

Statische last test

Deze test wordt uitgevoerd nadat de soft of hard body impact testen zijn uitgevoerd. Als de beglazing nog niet gebroken is tijdens de impact testen, wordt deze alsnog gebroken. Vervolgens wordt een gelijkmatig verdeelde last van 180 kg gedurende 30 minuten aangebracht. Deze last mag niet door de ruit heen gaan en de totale ruit mag niet uit het systeem vallen.

Soft en hard body test Brakel® Arcilite lichtstraat

Voor de testen was de Arcilite lichtstraat uitgevoerd met ruiten met een afmeting van 876 x 2380 mm. De lichtstraat voldeed hierbij aan de criteria gesteld in de Technical Note TN66 van het CWCT en is ingedeeld in klasse 2.

Delen: