Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

R&D / Certificering

Research & Development: functionele en duurzaam oplossingen

Uitgangspunt bij de Brakel producten, systemen en oplossingen is maatwerk. Research en Development heeft dan ook een centrale plaats in de Brakel organisatie. Hierdoor kunnen we snel inspringen op marktvragen... of het nu gaat om eisen ingegeven door regelgeving, esthetische wensen, of de toenemende vraag naar duurzame oplossingen.
Laatstgenoemde oplossingen zijn opgenomen in ons Green Building Program

Certificering

De medewerkers van R&D houden zich onder meer bezig met certificering. Onafhankelijke organisaties voorzagen Brakel tot nu toe van de volgende certificeringen: ISO 9001, ISO 14001, VCA**, CO2 prestatieladder niveau 3, Kiwa-NCP erkend rookbeheersingsbedrijf, VMRG-keurmerk, AluEco, VEBON, EN 12101-2, EN 1090, KOMO. Certificaten bekijken

Innovaties, berekeningen en testen

Onze R&D:

  • heeft kennis van de meest actuele regelgeving
  • is betrokken bij totstandkoming normen en regels
  • maakt (complexe) berekeningen
  • voert testen zoals brand-, duur- en windlasttesten uit
  • is verantwoordelijk voor productinnovaties
  • ontwikkelt energiezuinige systemen en concepten
  • ontwikkelt berekeningsprogramma zoals simulatiemodellen voor atria en industrie

Brakel Development Centre: internationale kennisdeling

Brakel beschikt daarnaast over een internationaal netwerk van specialisten op het gebied van met name rookafvoer, ventilatie en glasconstructies die elkaar versterken en aanvullen in kennis en ervaring. De focus ligt dan ook voortdurend op innovaties en verbeteringen. In het Brakel Development Centre delen onze internationale georiënteerde R&D specialisten hun kennis.