Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Klimaatbeheersing c.q. industriŽle ventilatie belangrijk item in industrie

In verband met productiviteit, ziekteverzuim en werkplezier besteedt men in de industriële sector veel aandacht aan industriële ventilatie c.q. klimaatbeheersing. Ventilatie units die voor industriële ventilatie worden
toegepast, bestaan vaak uit een mechanisch ventilatiesysteem of mechanische ventilatiesystemen. Dit terwijl een goede klimaatbeheersing en een gezond werkklimaat in veel gevallen heel goed op een energiezuinige manier – lees: zonder mechanische ventilatiesystemen - kan worden bewerkstelligd. Dit door te ventileren met natuurlijke ventilatieroosters. Bijkomend voordeel van natuurlijke ventilatieroosters is dat deze tevens ingezet kunnen voor de brandveiligheid van bedrijven.

Mechanisch ventilatiesysteem vaak niet nodig

Mechanische ventilatiesystemen gebruiken veel energie,
produceren geluid en zijn veelal ingesteld op een vaste ventilatiehoeveelheid.
Bovendien vergt mechanische ventilatie veel onderhoud. Om die redenen adviseert Brakel Atmos bij voorkeur industriële ventilatoren gebaseerd op natuurlijke ventilatie om te ventileren. Natuurlijke ventilatie is gebaseerd op natuurlijke thermiek, is geruisloos, energiezuinig en vraag om relatief weinig onderhoud. In veel gevallen is mechanische ventilatie verleden tijd!

Hier vindt u meer informatie over natuurlijke ventilatie

Warmteafvoer en energiebesparing uitgangspunten

Warmteafvoer is van levens- en bedrijfsbelang in de industrie. Een goede warmteafvoer zorgt een gezond werkklimaat. Een gezond werkklimaat is onlosmakelijk verbonden aan goed ventileren en zorgt ervoor dat
mensen zich goed kunnen concentreren. Dit vertaalt zich in een hogere
productiviteit en verlaging van ziekteverzuim. De aanschaf van een
ventilatierooster betaalt zich dus terug. Industriële ventilatoren op basis van
natuurlijke ventilatieroosters zijn daarnaast energiezuinig.

Wilt u weten of de klimaatbeheersing bij u geregeld kan worden met een natuurlijke ventilatie unit?

Onze industriële ventilatie specialisten adviseren u vrijblijvend of het ventileren middels natuurlijke industriële ventilatierooster gerealiseerd kan worden.

Diverse industriële ventilatieroosters voor klimaatbeheersing

Welke industriële ventilator / ventilatie unit of welk ventilatierooster / welke ventilatieroosters geschikt zijn voor een individueel bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren. Brakel Atmos adviseert industriële ventilatie op maat zodat in elke situatie een optimaal werkklimaat gerealiseerd kan worden. De klimaatbeheersing van een bedrijf kan opgebouwd worden uit verschillende ventillatieroosters waaronder:

Brandveiligheid en industriële ventilatie in elke sector

Een natuurlijke industriële ventilator of ventilatie unit (ventilatierooster) heeft naast het feit dat deze energiezuinig is nog een ander belangrijk voordeel: de ventilatieroosters kunnen tevens toegepast worden voor rookafvoer. Zo wordt de brandveiligheid van bedrijven vergroot.
Twee vliegen in één klap dus.

Brakel Atmos realiseert ventilatie units en industriële ventilatoren in allerlei sectoren en heeft hiervoor speciale
concepten:

Referenties projecten industriële ventilatie voor warmteafvoer

Brakel Atmos realiseert al ruim 35 jaar projecten in vrijwel alle sectoren van de industrie. Vaak is warmteafvoer het uitgangspunt.Hieronder vindt u referenties betreffende:

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika