Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Glazen lichtstraat: sheddak en zadeldak zorgen voor daglicht in gebouwen

Het is een feit dat de aanwezigheid van daglicht een van de randvoorwaarden is voor het realiseren van een prettig binnenklimaat. Niet voor niets vindt u in vrijwel elk gebouw een lichtstraat. Vaak is er hierbij sprake van een aluminium lichtstraat in de vorm van een zadeldak, sheddak of glazen piramide.

Op zoek naar een glazen lichtstraat?

Kijk dan op onze pagina met alle modellen glazen lichtstraten.

Lichtstraat versus lichtstraat van kunststof

In het verleden werd een lichtstraat vaak uitgevoerd met kunststof. Tegenwoordig wordt een glazen lichtstraat (lichtstraat van glas) eigenlijk beschouwd als dé groene standaard lichtstraat voor (industriële) gebouwen. Waarom?

  • een glazen lichtstraat heeft een langere levensduur
  • een glazen lichtstraat heeft een hogere isolatiewaarde
  • een glazen lichtstraat (lichtstraat van glas) levert constante prestatie qua isolatie, daglichttoetreding tijdens de gehele levensduur
  • een aluminium lichtstraat van glas blijf altijd transparant; een glazen lichtstraat verkleurt en krast immers niet.
  • een glazen lichtstraat op een plat dak is bestand tegen weersinvloeden
  • een aluminium lichtstraat (bijvoorbeeld lichtstraat op plat dak) veroorzaakt in tegenstelling tot een kunststof lichtstraat geen geluidsoverlast bij regen of hagel.

Glazen lichtstraat (lichtstraat van glas) – zadeldak, sheddak, glazen piramide – op maat

Brakel Atmos maakt lichtstraten geheel op maat. Hierdoor is de aluminium lichtstraat van Brakel zowel geschikt voor nieuwbouw als bestaande gebouwen. In het verleden kwamen gebouwen zonder enige vorm van daglichtsysteem regelmatig voor. Bij renovaties worden deze gebouwen steeds vaker voorzien van een glazen lichtstraat (lichtstraat van glas) in de vorm van een zadeldak, sheddak (een sheddak wordt ook wel een zaagtanddak genoemd) of glazen piramide.

Wilt u gratis advies over een glazen lichtstraat, sheddak, zadeldak of glazen piramide?

Groot assortiment lichtstraat

Voor wat betreft de glazen lichtstraat (lichtstraat van glas) heeft Brakel Atmos een groot assortiment. Brakel biedt lichtstraten van glas onder meer in de vorm van een sheddak, zadeldak en glazen piramide, namelijk:

Brakel Atmos biedt de ideale lichtstraat voor uw situatie

Heeft u een zadeldak of een sheddak? Wilt u een lichtstraat op een plat dak (‘lichtstraat plat dak‘), een glazen lichtstraat / aluminium lichtstraat? Of bent u op zoek naar een glazen piramide als glazen lichtstraat? Brakel Atmos biedt zeer veel mogelijkheden. Wie op zoek is naar een lichtstraat van glas / een aluminium lichtstraat is bij ons dan ook aan het juiste adres. Bekijk hier alle glazen lichtstraten van Brakel Atmos.

Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika