Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Compartimentering

« Terug

Het is wettelijk verplicht om gebouwen op te delen in brand- en rookcompartimenten. Deze zijn onmisbaar en vervullen een belangrijke functie: bij brand ontstaan kleinere gebouweenheden, zodat rook en brand zich niet of minder snel over een groot gebied kunnen verspreiden. Compartimentering vergemakkelijkt tevens de brandbestrijding, aangezien de brandweer zijn activiteiten kan concentreren op een kleiner gebouwdeel. De risico‘s van brand en rook kunnen worden beperkt door middel van compartimentering.

Compartimenteringsvormen

Daarom zijn er verschillende mogelijkheden: compartimentering in de vorm van een bouwkundige voorziening of in de vorm van beweegbare toepassing. Hierdoor ontstaan er rookvrije zones die als vluchtwegroute dienen en wordt ook onnodige schade aan goederen en gebouwen voorkomen. Brakel Atmos denkt vanaf het (schets)ontwerp mee over het slim toepassen van  (beweegbare) brandscheiding en over de optimale lay-out van een gebouw. Bovendien zijn alle systemen van Brakel Atmos uitvoerig getest door TNO en voorzien van de juiste certificaten.

Vraag naar open gebouwstructuur

Winkelcentra, verzorgingscomplexen, kantoren, industriële bedrijven en andere plaatsen met publieke functies vragen om een open gebouwstructuur. Vaak is het daarom niet wenselijk om hier vaste, in het oog springende, passieve rookscheidingen te plaatsen. Actieve, oprolbare rook- of brandschermen kunnen hier wel de gewenste openheid bieden en zorgen zo voor een esthetisch verantwoord eindresultaat.

Rookschermen

De Brakel Atmos rookschermen voldoen aan de EN 12101-1.
Download hier het systeemblad van ons rookscherm Smokestop

 


Brandschermen

De brandschermen van Brakel Atmos zijn TNO-getest volgens de NEN 6069. Download hier de productblad van ons brandscherm Firestop

Brandwerende glasconstructies

Vaak zijn esthetica en daglichttoetreding van groot belang. In plaats van een brandmuur kan er dan gekozen worden voor een brandwerende glasconstructie, of voor een glasconstructie in combinatie met een brandscherm.
Download hier het systeemblad betreffende onze brandwerende glasconstructie

Delen: