Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Brandmeldinstallaties

« Terug

Een brandmeldinstallatie heeft tot doel een brand in een vroeg stadium te ontdekken en te lokaliseren én om gebouwgebruikers en brandweer te alarmeren. Op die manier kan een brand snel worden bestreden en kunnen maatregelen worden getroffen om personen en omgeving veilig te stellen, waardoor ongevallen en schade kunnen worden beperkt en voorkomen.

Tijd is kostbaar, snelle detectie zorgt ervoor dat:

  • het gebouw wordt ontruimd en slachtoffers worden voorkomen;
  • de brandweer direct op de hoogte wordt gesteld, er snel water op het vuur kan komen en reddingsacties in gang gezet kunnen worden;
  • de schade aan gebouw en milieu wordt beperkt.

De brandmeldinstallatie is het hart van het beveiligingssysteem. De installatie detecteert rook en warmte én CO/LPG en zorgt ervoor dat andere systemen, zoals RWA installaties, compartimenterings-, ontruimings-, overdruk- en stuwdrukinstallaties worden aangestuurd.

Gecertificeerde brandmeldinstallaties

Eisende instanties zoals gemeenten en brandweer eisen steeds vaker dat brandmeldinstallaties gecertificeerd moeten zijn. Brakel Atmos is een NCP gecertificeerd branddetectiebedrijf.

Meer info over certificering

Download hier het productblad brandmeldinstallaties

Delen: