Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Certificering

« Terug

Certificering steeds vaker geëist


Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er in een gebouw brandveiligheidsvoorzieningen worden toegepast die – in geval van brand – zorgen voor een veilige situatie. Om deze reden wordt er door eisende instanties steeds vaker geëist dat projecten gecertificeerd dienen te worden.

Gecertificeerde specialismen

Brakel Atmos is een gecertificeerd onderhoudsbedrijf en leverancier voor rookbeheersing dat voor het opstellen van Programma‘s van Eisen gekwalificeerde schrijvers en service/onderhoudsmonteurs in dienst heeft. Dit betekent dat we bevoegd zijn tot het verstrekken van certificaten die garant staan voor een deskundig advies, een kwalitatief hoogwaardige installatie en professioneel onderhoud. 

Certificering en handhaving

Minstens net zo belangrijk als het aanbrengen van de hoogwaardige brandveiligheidsvoorzieningen is de handhaving van brandveiligheid in een gebouw. Logistieke veranderingen, gewijzigd gebouwgebruik en/of gebouwaanpassingen hebben immers een aanzienlijke invloed op de brandveiligheid van een gebouw. Gecertificeerde projecten dienen jaarlijks te worden onderhouden en vereisen daarom een onderhoudscontract.

Opgeleid Persoon

Daarnaast is het wettelijk vastgelegd dat organisaties met certificeerde rookafvoer installaties, brandmeldinstallaties en ontruimingssystemen een beheerder oftewel Opgeleid Persoon in dienst moeten hebben. Deze is verantwoordelijk voor de controle, het beheer en het onderhoud van de brandveiligheids-voorzieningen. 

Delen: