Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Winkelcentrum Hadrianussingel Beuningen

« Terug

Renovatie verlost winkelcentrum Hadrianussingel Bueningen van lekkageproblemen

Niet doormodderen, maar doorpakken!

Download het volledige artikel

Wateroverlast in een winkelcentrum: daar worden winkeliers en winkelend publiek niet vrolijk van. Vanaf dag één waren er al problemen met het piramidevormige glazen dak dat winkelcentrum Hadrianussingel in Beuningen overkapt. Zestien jaar na de bouw van de eerste piramide was vervanging onontkoombaar. "Er moest een nieuw systeem komen", zegt John Pijnaker. Namens makelaar en vastgoedbeheerder Keij & Stefels in Amsterdam is hij verantwoordelijk voor het beheer.

In het winkelcentrum zijn onder meer een zaak in tuinmeubelen, een keukenzaak en een interieur/woonzaak gevestigd. De glazen piramide die destijds werd aangelegd – niet door Brakel Atmos – was een rubber-op-staalsysteem zonder geïntegreerd waterafvoersysteem. Dat had tot gevolg dat lekwater nooit gecontroleerd kon worden afgevoerd. "Tape, andere rubbers en wat al niet: van alles is geprobeerd om het probleem te verhelpen. Op een gegeven moment was de piramide te oud en de beglazing lek. Regelmatig waren er klachten van winkeliers. Je kunt aan de gang blijven met lapmiddelen, maar dat houdt een keer op. In overleg met de eigenaars van het pand hebben we een capabel bedrijf gezocht dat het probleem effectief kan aanpakken." De keus viel op Brakel Atmos, dat hoofdaannemer van de bouw werd.

Technische problemen ‘onderweg‘ goed opgelost

De hele 16-zijdige piramide, die een doorsnede van 16 meter heeft, is door Brakel Atmos vervangen. Tevens renoveerde Brakel Atmos de glazen gevel. In de piramide en de geveldelen is isolerende, zonwerende HR++ beglazing toegepast. Voor dagelijkse ventilatie zijn 4 uitzetramen type Ventria geïntegreerd. Ze zorgen voor een goed binnenklimaat in het winkelcentrum, zodat het publiek prettig kan winkelen. "Gedurende het werk kwamen we nog wat problemen tegen. Het staalwerk, het profielwerk waarop de piramide rust, was in de loop der jaren verzadigd geraakt met water. Ter plaatse hebben de technische mensen van Brakel Atmos dat goed opgelost."

Sluitende organisatie

Als hoofdaannemer was Brakel Atmos ook verantwoordelijk voor alle organisatorische zaken rond de bouw. Zo werden de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Daarnaast hield Brakel Atmos de winkeliers op de hoogte van de werkzaamheden en de voortgang in het project.

"De doelstelling is bereikt: er zijn geen problemen meer met wateroverlast. Het is allemaal naar volle tevredenheid verlopen", concludeert Pijnaker. Dit was de eerste keer dat hij samenwerkte met Brakel Atmos. Zit er een volgende keer in? "Ja. Zeker als het gaat om dit soort grotere glasprojecten!"

Download hier het volledige artikel in PDF

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika