Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

DHL Express

« Terug

DHL Express geeft hoogste prioriteit aan brandveiligheid

Veiligheid voor medewerkers én klantrelaties

Download het volledige artikel

DHL is wereldwijd marktleider in logistiek. De onderneming biedt oplossingen in internationale expres-, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor, contractlogistiek en internationale postdiensten. De snelle levering van pakketten en documenten is het specialisme van de divisie DHL Express.

DHL Express beheert in Nederland 22 sorteercentra, in oppervlakte variërend van 10.000 m² tot 44.000 m². In totaal werken er zo‘n 3.500 mensen. Met 220 docks is Eindhoven het grootste sorteercentrum. Op een sorteercentrum komen vrachtwagens samen. Pakketten worden er verzameld en opnieuw gesorteerd, waarna alles weer getransporteerd wordt in of buiten Nederland.

Brand heeft gigantische impact

Snelheid en leveringszekerheid zijn cruciaal voor een onderneming als DHL Express. Het bedrijf heeft brandveiligheid dan ook hoog in het vaandel staan. Vanwege de veiligheid van hun medewerkers én de relatie met hun klanten. DHL transporteert zaken van anderen en die moeten uiteraard zorgvuldig behandeld worden. Daarnaast zou een brand een gigantische impact hebben op het bedrijfsproces. De klant verwacht immers dat DHL volgens afspraak aflevert.

Goed onderhoud genereert lage kosten

DHL Express moet er dus op kunnen vertrouwen dat de brandveiligheidssystemen optimaal functioneren en gaat dan ook zorgvuldig om met onderhoud. Goed onderhoud genereert bovendien lage kosten. Brandveiligheidssystemen gaan heel lang mee, als je ze up-to-date houdt. Certificeringsregelingen spelen hierbij een belangrijke rol omdat ze een stok achter de deur zijn om het onderhoud goed uit te voeren.

De brandveiligheidsvoorzieningen van DHL Express

In vrijwel alle Nederlandse sorteercentra van DHL Express tekent Brakel Atmos voor de brandveiligheidsvoorzieningen, van plaatsing tot en met onderhoud aan detectie en RWA systemen. DHL verwacht hierbij van Brakel Atmos pro-actief gedrag: meedenken én tijdig op de hoogte houden van wijzigingen in regelgeving.

Detectie


In veel loodsen zijn beams geplaatst. De pakketten gaan er over een lopende band die uitzonderlijk lang is. Een beam is in staat om over extreme lengtes te detecteren. Traditionele rookmelders zijn hier niet geschikt voor. Een pakket dat zich tussen twee rookmelders bevindt, kan al een hele tijd branden voordat de brand ontdekt wordt. De detectie duurt dan te lang. Op kantoor werkt DHL wél met traditionele detectiesystemen.

Rook- en warmteafvoer (RWA)


DHL Express vindt veiligheid van mensen heel belangrijk. Ze moeten het gebouw bij brand tijdig kunnen verlaten. De RWA installaties in de sorteercentra maken dit mogelijk.

RWA, dagelijkse ventilatie en nachtkoeling


De meeste sorteerlocaties zijn 6 dagen per week, 24 uur per dag operationeel. Wanneer het warm is in een loods, dan zet DHL de luiken – soms ook ‘s nachts – open om te koelen.

Download hier het volledige artikel in PDF

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika