Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Belangrijke testen (RWA)systemen Brakel Atmos!

« Terug

Het is van levensbelang dat systemen in de praktijk presteren wat ze beloven te presteren. Daarom schrijft de Europese Commissie ook voor dat levensreddende producten zoals rook- en warmteafvoer systemen worden getest door onafhankelijke geaccrediteerde instanties. Alle Brakel® systemen zijn dan ook voorzien van de juiste CE-keuringen. Onlangs vonden er een aantal testen plaats op de Brakel® Fumetica kleppenventilator en het Brakel® Ventria uitzetraam.

Brakel® Fumetica kleppenventilator EN 12101-2 getest

Deze nieuwe dubbelklepventilator wordt met name toegepast in distributiecentra, opslaghallen en producthallen waarin een grote afvoercapaciteit uiterst belangrijk is. Dankzij de grote afmetingen - tot 7,5 m² geometrisch oppervlak – is de Fumetica uitermate geschikt om grote hoeveelheden (verontreinigde) warme lucht en rook effectief af te voeren.

Brakel® Fumetica: duurtest 10.000 (Re300) dual purpose getest

De Fumetica is getest als dual purpose ventilator. Dit houdt in dat de ventilator kan worden toegepast voor zowel RWA als natuurlijke ventilatie. De Fumetica is 10.300 keer open én dicht getest (reliability voor brandveiligheid Re300).

 

Brakel® Fumetica: dynamische sneeuwlast test

Het grootste type van de Brakel® Fumetica - met een breedte van 2,5 m en lengte van 3 m – is met verschillende bedieningsmogelijkheden getest. Hierbij zijn de kleppen volgens richtlijnen belast met zandzakken om een sneeuwlastsituatie na te bootsen. Er wordt van de bediening het uiterste gevraagd om dit gewicht en het eigen klepgewicht te overwinnen.

Klik hier voor de tabel met testresultaten

 

Brakel® Fumetica: statische windbelasting test geslaagd

Bij een statische windbelasting test wordt de Fumetica kleppenventilator ondersteboven gelegd en, volgens richtlijnen, belast met zandzakken. Na 10 minuten mogen de kleppen niet plastisch vervormd zijn. Er is bij een windlast van WL1500 beproefd. WL1500 staat gelijk aan 1500 N/m², wat gelijk staat aan 1146,8 kg, 1,5 ton!

Brakel® Fumetica: brandtest B30030 prima gelukt

Bij deze test wordt de oven binnen 5 minuten opgewarmd tot 300 graden. Hierna wordt de kleppenventilator open gestuurd. Het is vervolgens belangrijk dat de rook en warmte gedurende de daarop volgende 25 minuten zonder belemmering afgevoerd wordt. Dit verliep probleemloos.

Brakel® Fumetica: aerodynamisch zeer geslaagd

Ook bij de aerodynamische testen behaalde de Fumetica prima resultaten, te weten 5,6 m²!

Soft body impact test Brakel® Fumetica volgens EN 1873: SB 1200

Dit is een doorvalveiligheidsproef. Bij deze test laat men een bal van 50 kg met een doorsnede van 30 cm vanaf 2,40 meter hoogte op dichte kleppen vallen. Deze moet dan minstens 10 minuten blijven liggen. Voor deze test slaagde de dubbelklepper eveneens met vlag en wimpel.

Keuring brandbereik van materialen volgens EN 13501-1: B-s1,d0

Deze test bepaalt de mate van brand/rookbestendigheid van het materiaal. Ook bij deze keuring behaalde de Fumetica een goed resultaat.

Brakel® Fumetica lucht- en waterdichtheid testen

De Fumetica kan langs de kust overal - onder de meest extreme situaties - worden toegepast. Het product heeft immers een waterdichtheid klasse 9A (600 Pa) volgens EN 1027/EN 12208 en een weerstand tegen windbelasting klasse C1 volgens EN 12211/EN 12210.
De dubbelklepsysteem heeft een luchtdoorlatendheidsklasse 2 volgens de EN 1026/EN 12207 normen.

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika