Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

RWA installatie op basis van gelijkwaardigheid bij Sportcomplex De Meent in Alkmaar

« Terug

Daglichttoetreding hal via lichtstraten met geïntegreerde rookafvoer

Sportcomplex De Meent in Alkmaar is verbouwd en uitgebreid. In opdracht van Vaessen Bouwbedrijf realiseerde Brakel Atmos de RWA installaties en glazen lichtstraten van de sporthal en de centrale entreehal. Hierbij werden de uitgangspunten van de brandveiligheidsinsstallatie bepaald door adviesbureau Floriaan, de gelijkwaardigheidsberekeningen en het ontwerp zijn gemaakt door Brakel Atmos.

Film sporthal

Het bestaande sportcomplex is gesloopt en er is een nieuwe sporthal aan het complex toegevoegd die via een centrale entreehal grenst aan twee bestaande ijsbanen en een bestaand kantoor dat ook verbouwd is.

Compartimentering opgelost met RWA installatie

Er leek een probleem te ontstaan bij de compartimentering van de sporthal en de centrale entreehal. Floriaan adviseerde een RWA installatie op basis van gelijkwaardigheid en bepaalde hiervoor de uitgangspunten. Brakel Atmos maakte de berekeningen, stelde het Programma van Eisen op en realiseerde het rook- en warmteafvoer systeem.

Sporthal: energiezuinig, condensvrij systeem

Het voorkomen van condensvorming was essentieel, de vloeren mogen onder geen beding nat worden door druppelvorming. Met het oog hierop is gekozen voor de volledig thermisch gescheiden Brakel® Optima lamellenventilator. Dit systeem zorgt voor natuurlijk rook- en warmteafvoer via het dak. Voor luchttoevoer zijn Brakel® Estra lamellen in de gevel toegepast. De lamellensystemen in de noordoostgevel – op de 3e verdieping - zijn van HR++ glas, de lamellen in de zuidwestgevel zijn van aluminium sandwichpanelen.

Centrale entreehal

Voor daglichttoetreding heeft Brakel Atmos negen Brakel® Arcilite lichtstraten toegepast met een afmeting van ± 8,5 x 1,3 meter. Hierin zijn voor rook - warmteafvoer Brakel® Ventria uitzetramen geïntegreerd. Deze zijn voorzien van HR++ beglazing. De luchttoevoer van het systeem wordt geregeld via automatische schuifdeuren.

Comfortventilatie

In de centrale hal worden de Ventria uitzetramen ook ingezet voor dagelijkse comfortventilatie. Hiervoor worden de ramen in twee groepen automatisch op temperatuur open en eventueel dicht gestuurd op signaal van regenmelding en/of windsnelheid.

Sturing op temperatuur

In de centrale hal worden de Ventria uitzetramen in twee groepen op temperatuur open gestuurd zodat er vrijwel altijd regeninslagvrij kan worden geventileerd.

Comfortabel en duurzaam sportcomplex

Naast aan de veiligheid van mensen in geval van brand, dragen de gekozen RWA systemen en lichtstraten bij aan een comfortabel en duurzaam gebouw. Een sportcomplex waarin het naast veilig óók prettig vertoeven zal zijn.

De verbouwde en uitgebreide sportcomplex wordt naar verwachting begin 2016 in gebruik genomen.Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika