Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Brandveiligheidsvoorzieningen Mauritsstaete Geertruidenberg up-to-date

« Terug

Gebouw voldoet geheel aan CCV inspectie certificering

Verplichte CCV inspectiecertificering zorgt ervoor dat woonzorgcentrum Mauritsstaete weer volledig aan de huidige regelgeving qua brandveiligheid voldoet. Woonzorgcentrum Mauritsstaete is ingericht op het verzorgen en verplegen van bewoners. Eigenaar woonstichting WSG* geeft een hoge prioriteit aan de veiligheid en het comfort van de bewoners en personeel van het complex en vroeg Brakel Atmos de situatie in kaart te brengen en te komen met een advies. Het ging hierbij zowel om een brandveiligheidsadvies voor het atrium als de aangrenzende ruimten zoals woningen, kantoren en restaurant.

Gebruikswijziging

Allereerst is gekeken naar het oorspronkelijke gebruik en het huidige gebruik van ruimten. In een ruimte die in eerste instantie voor recreatie bedoeld was, blijkt nu een restaurant te zitten. Dit heeft gevolgen voor de benodigde rook- en warmteafvoer (RWA) installatie.

Brandscenario‘s

Om een goed advies te kunnen geven, heeft Brakel Atmos alle mogelijke brandscenario‘s doorgerekend. Hieruit bleek dat de brandveiligheidsvoorzieningen niet voldeden aan de nu geldende normen en eisen. De RWA installatie kon de gevraagde prestaties met een stabiele rooklaag voor een veilige vluchtweg niet meer garanderen.

Veilige én duurzame oplossing
Woonstichting WSG gaf aan naast veiligheid ook veel waarde te hechten aan comfort en duurzaamheid. Ook de economische levensduur en TCO (Total Cost of Ownership) waren belangrijke zaken. Er is dan ook gezocht naar een oplossing waarin al deze aspecten meegenomen zijn.

Voorzieningen

Een maatwerkoplossing die bestaat uit:

  • Brandschermen bij restaurant waardoor bij brand het restaurant van het atrium gescheiden wordt en een apart brandcompartiment vormt.
  • Vervanging van oude luchttoevoerramen en toevoeging van extra luchttoevoer via de gevels met thermisch gescheiden glazen lamellen type Brakel® Estra TG.
  • Vervanging van bestaande RWA besturingskast door een kast die aan NPR 6095-1 en NEN 1010 voldoet.
  • Vervanging van bekabelingen tussen RWA schakelkast en hoofd meterkast door kabel die voldoet aan NPR 2576 FB60.

Verplichte CCV inspectiecertificaat

Met deze aanpassingen voldoet woonzorgcomplex Mauritsstaete weer geheel aan de huidige regelgeving en worden de installaties voorzien van het verplichte CCV inspectiecertificaat.

* Woonstichting WSG verhuurt het gebouw aan zorgstichting De Riethorst Stromenland

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika