Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Staalbedrijf Voestalpine: Belang van brandveiligheid en binnenklimaat

« Terug

Samenwerking met Brakel voor rook- en warmteafvoer (RWA) en natuurlijke ventilatie

De Voestalpine Groep is een concern dat wereldwijd actief is op het gebied van staal. Het bedrijf is een van de belangrijkste partners van de auto- en consumptiegoederenindustrie in Europa en van de olie- en gasindustrie in de hele wereld. Tijdens de renovatie van een productiehal werkte Voestalpine voor rook- en warmteafvoer en natuurlijke ventilatie samen met Brakel. Edwin Hötzenegger, Technical Infrastructure Project Engineer Industrial Building Technology, vertelt over de renovatie.

Renovatie van staalconstructie, gevel en dak

Het probleem was de leeftijd van de fabriekshal (die is gebouwd in 1940). De staalconstructie van het gebouw was op sommige plekken al zwaar aangetast door roest en moest worden gerenoveerd. Tegelijkertijd moesten ook de gevel en het dak worden gerenoveerd, wat ons de mogelijkheid gaf om natuurlijke ventilatie en een RWA systeem te installeren.

1940: geen RWA normen en richtlijnen

De hal is in 1940 gebouwd. Maar toen waren er nog geen normen of richtlijnen voor rook- en warmteavoer (RWA). Er waren alleen een paar ramen die konden worden opengezet voor ventilatiedoeleinden.

De uitdaging: het gebouw in bedrijf renoveren

De grootste uitdaging was - en is nog steeds - om het gebouw te renoveren, terwijl het bedrijfsproces in volle gang is. Het renovatiewerk mocht niet leiden tot productieverlies of onderbrekingen. Het tijdsbestek was van tevoren samen met het productie- en projectteam precies vastgelegd en moest strak worden opgevolgd.

Renovatie van 5 jaar

De renovatie duurt 5 jaar (2014-2018) omdat de productie in de fabriekshal geen hinder mag ondervinden van de werkzaamheden en we de gevel alleen in de zomermaanden, d.w.z. bij warm weer, kunnen openzetten.

Brandveiligheid: essentieel voor het bedrijf

Brandveiligheid is cruciaal voor het bedrijf en wordt door alle medewerkers in acht genomen. Om het risico op brand te minimaliseren en de veiligheid van mensen en productiefaciliteiten continu te verbeteren, is de groep ‘‘Preventieve brandbeveiliging‘‘ ingevoerd. Deze wordt betrokken bij alle nieuwe en te renoveren gebouwen op de locatie in Linz. Daarom worden er brandveiligheidsconcepten op maat gemaakt, ook voor de RWA installatie.

Criteria voor de functionaliteit en het esthetische ontwerp van het RWA systeem

De oplossing: Het RWA systeem moet op de eerste plaats functioneel zijn. Daarnaast wilden we ook een esthtische oplossing .Samen met onze ontwerpcommissie (architecten) hebben we gekozen voor ventilatoren met transparante lamellen, de Brakel® Estra en Brakel® Eura.

RWA installatie ook voor dagelijkse ventilatie

In de gieterij, evenals in bijna alle andere productiehallen wordt het RWA systeem ook gebruikt voor natuurlijke ventilatie. Deels worden deze ventilatoren handmatig bediend, maar een aantal werkt al automatisch, waarbij rekening wordt gehouden met een zuinig energieverbruik. Dit is erg belangrijk voor ons bedrijf.

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika