Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Innovatieve glasconstructies en structurele uitzetramen op Bouwbeurs 2017

« Terug

Brakel Atmos is continue bezig met productverbeteringen en innovaties en kijkt daarbij goed naar de behoefte in de markt. Zo ontwikkelde het bedrijf een esthetisch structureel (brand)ventilatie uitzetraam met verborgen bediening, transparante glaslamellen, glazen vinnen, gebogen glasconstructies en brandwerende glasdaken. De ins en outs hiervan op de Brakel Atmos stand in hal 9, stand 030.

Structureel uitzetraam voor free form gebouwen

Het structurele Brakel® Lumera uitzetraam is speciaal ontwikkeld voor structurele glasdaken waarin uitzetramen esthetisch geïntegreerd moeten worden. Kenmerken van dit uitzetraam zijn dat het free form is, voorzien is van structurele beglazing, een verborgen bediening heeft én energiebesparend is. Daarbij is het uitzetraam EN 12101-2 gecertificeerd waardoor het toepast kan worden voor zowel rook- en warmteafvoer als dagelijkse ventilatie.

Transparante glaslamellen

Architecten zijn telkens op zoek naar innovatieve methoden om transparantie, comfort en esthetica te verwerken in hun ontwerpen. Daarom heeft Brakel Atmos een uitgebreid assortiment vaste en beweegbare glaslamellen waaronder structurele en semi-structurele lamellen. De glaslamellen kunnen zowel horizontaal in het dak als verticaal in de gevel worden toegepast. Ze zorgen in gebouwen op een natuurlijke manier voor zowel dagelijkse ventilatie, rook- en warmteafvoer als daglichttoetreding. Ze zijn dus functioneel en duurzaam en hebben een esthetisch strak uiterlijk.

Glazen vinnen

In situaties waarin grote vrije overspanningen, een hoge mate van transparantie en esthetica essentieel zijn, is het constructief toepassen van glazen vinnen een ideale toepassing. Visueel zijn er geen donkere ‘schaduwvlakken‘ waardoor zowel glazen daken als gevels volledig doorzichtig zijn. Hierdoor ontstaat maximaal zicht naar buiten. Brakel Atmos ontwikkelde de Brakel BA-4 glazen vinnen constructie met een uitstekende lucht- en waterdichtheid.

Gebogen glasconstructies

Gebogen glasconstructies dragen een belangrijk steentje bij aan vormvrijheid in de moderne architectuur omdat door toepassing ervan gebouwlijnen intact blijven of versterkt worden. Brakel Atmos heeft veel ervaring met het engineeren van (on)geïsoleerde koud en warm gebogen glasconstructies.

Brandwerende glasdaken

Brakel Atmos is regelmatig betrokken bij projecten waarin brandwerende glasconstructies worden geëist. Brakel Atmos beschikt over testcertificaten waarbij zes daksystemen volgens EW30, EI30, EW60 en EI60 zijn getest. De testen vonden grotendeels plaats met ruitafmetingen van 1 x 2,8 meter. Hierbij zijn verschillende typen zonwerende en brandwerende (opschuimende) beglazing met hellingshoeken van 5 tot 80° getest en gecertificeerd.

Stand Brakel Atmos: hal 9, stand A.030

Gratis toegangskaarten

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika