Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Uitbreiding Villa Pardoes Kaatsheuvel

« Terug

Lichtinval via het glasdak beÔnvloedt stemming

Brakel Atmos ‘in gesprek met‘ Villa Pardoes

Villa Pardoes in Kaatsheuvel is een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis de vakantie van hun leven. Vanwege de vele aanmeldingen vanuit onder ander de kinderzieken-huizen was de wachtlijst helaas opgelopen tot wel 10 maanden. Daarom besloot Villa Pardoes in 2015 uit te breiden. Brakel Atmos, in 2000 ook al betrokken bij de bouw van de villa, leverde hieraan een bijdrage. In opdracht van Heijmans Woningbouw realiseerde Brakel Atmos het speciale glazen dak van de uitbreiding.

Villa Pardoes heeft de vorm van een slakkenhuis, waarin zich vakantie-woningen bevinden. Kinderen zijn veilig binnen, maar hebben het gevoel dat ze lekker buiten spelen. "Alle woningen liggen aan een centrale gang", vertelt Gert-Jan van Boxel, die bij Villa Pardoes verantwoordelijk is voor de fundraising. "Zodra kinderen een voet over de drempel van hun huisje zetten, ervaren ze de sfeer van buiten. Er zijn allemaal echte planten en door de glazen daken met blader- en bloemenprint komt veel daglicht binnen. Centraal in het gebouw hebben we een picknickplaats. Er is alle ruimte om te spelen. De villa is zó ingericht dat kinderen en ouders gemakkelijk contact met andere gezinnen kunnen leggen, als ze dat willen. Maar dat hoeft niet; het doel is dat elk gezin geniet!"

Licht is belangrijk

Door de uitbreiding kan Villa Pardoes nu zeshonderd gezinnen per jaar ontvangen. Brakel Atmos realiseerde het glazen dak boven de centrale ruimte van de uitbreiding. Ook deze beglazing is weer voorzien van een vrolijk bloemenmotief en laat veel daglicht binnen. Het betreft HR++ beglazing die geïntegreerd is in een structurele Brakel BA-4ST glasconstructie. "Al 16 jaar hebben we het vaak over Brakel Atmos, want iedereen die hier komt, zegt wel iets over de glasdaken en de print met bloemenmotief. Ze geven Villa Pardoes een bijzonder cachet. En we zien dat de lichtinval via het dak de stemming beïnvloedt. Kinderen die zich niet goed voelen, worden er vrolijk van", zegt algemeen directeur Peter Persoon. "De daken zijn zo mooi", vindt Gert-Jan van Boxel. "Als de zon schijnt, is het net of de zonnestralen door het bos heen komen."

Grote groep trouwe vrijwilligers
Villa Pardoes heeft een kleine staf van professionals (6,5 fte), maar wordt in hoofdzaak gerund door vrijwilligers. "We hebben 174 vrijwilligers tussen de 24 en 84 jaar oud", zegt Bert Akkermans, Facilitair & Vrijwilligers Coördinator." Vaak zijn het vrijwilligers voor het leven. We hebben het NOV-keurmerk Goed Geregeld, wat inhoudt dat we een erkende vrijwilligersorganisatie zijn. De week in de villa moet een feest zijn, zodat het ziek zijn even naar de achtergrond verdwijnt. Dat is onze belangrijkste taak: de twinkeling in de ogen van de kinderen brengen!"

Sponsoring en Villa Club
Brakel Atmos sponsort Villa Pardoes al jaren in natura. Ook de komende vijf jaar zal Brakel Atmos weer gratis het onderhoud aan de glazen daken en het natuurlijke ventilatiesysteem verzorgen. Sponsors en gulle gevers zijn welkom, licht Gert-Jan van Boxel toe. "Eén gezin, één huisje kost Villa Pardoes per week 2.000 euro. We krijgen geen euro subsidie; al het benodigde geld halen we zelf binnen." Speciaal voor bedrijven is een nieuw initiatief ontwikkeld: de Villa Club: "Bedrijven kunnen lid worden voor 100 euro per maand (of per themahuisje). Eén keer in het jaar houden we een netwerkbijeenkomst. Ons theater De Poef is beschikbaar voor evenementen van de bedrijven die lid zijn en bieden we diverse ‘exposure-mogelijkheden‘. Samenwerken stellen we bijzonder op prijs!"

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika