Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Grootste draadloze brandmeldinstallatie Kantoorgebouw Haagse Hoge huis

« Terug

Flexibiliteit installatie en montage met zo min mogelijk overlast stonden centraal bij de keuze

Van maart 2017 tot en met april 2018 voerde Kingspan|Brakel Atmos montagewerkzaamheden uit aan de brandmeld- en ontruimingsinstallatie type A van het Haagse Hoge huis, onder meer het hoofdkantoor van T-Mobile. Efficiënte montage, beperking van overlast tijdens montage en flexibiliteit van de installatie stonden centraal bij de keuze voor een draadloos systeem. Het Haagse Hoge Huis bestaat uit 7 bouwdelen, 2 grote atria die onderling met elkaar in verbinding staan en een grote passage die toegankelijk is voor publiek. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is veel aandacht besteed aan het beperken van overlast voor de huurders van het kantoorgebouw.

Grootste draadloze brandmeldinstallatie Nederland

De eigenaar koos onder meer voor een draadloos systeem omdat ze de overlast voor de huurders zoveel mogelijk wilden beperken. Dit zowel tijdens de montage van de installatie als in de toekomst bij onderhoudswerkzaamheden. Bij een bekabeld systeem is het aanbrengen van componenten arbeidsintensiever dan bij een draadloos systeem.

Daarnaast moest de installatie flexibel zijn. Bij bouwkundige of organisatorische aanpassingen moet de brandmeldinstallatie eenvoudig aan te passen zijn.
De eigenaar speelde hierbij in op de behoefte van de huurders die wensten dat de installatie per bouwdeel zowel separaat als in een netwerk kan functioneren. Detectie in verscheidene bouwdelen moest afhankelijk van de huurders kunnen worden gekoppeld of ontkoppeld.

Test installatie

Een test en certificeren van de brandmeidinstallatie en ontruimingsinstallatie maakte deel uit van de opdracht. Deze verliep probleemloos.

Filmpje test

Ontruimingsinstallatie type A

Na onderzoek van de bekabeling en componenten van de huidige ontruimingsalarminstallatie werd in samenspraak met adviseurs geconcludeerd dat het bestaande systeem kon worden behouden en zou worden opgewaardeerd. Inmiddels is de bekabeling opgewaardeerd en zijn alle speakers vervangen door gelijkwaardige nieuwe speakers die voldoen aan de hedendaagse eisen en normeringen.

Voor beide installaties is inmiddels het inspectiecertificaat verstrekt door het inspectiebureau.

Momenteel is Brakel Atmos nog doende met de montagewerkzaamheden van de revitalisering van het Haagse Hoge Huis.

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika