Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Brandwerende glasconstructie

« Terug

Brakel Atmos 30 minuten El* getest!

Download hier het hele artikel

Efectis testte onlangs de brandwerende glasconstructie van Brakel Atmos conform de NEN-EN 1365-2: 1999. Het was een geslaagde test uitgevoerd met grote maatvoering (1 m x 2,80 m in plaats van de  gebruikelijke 0,70 m x 2,50 m). Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om een bijzondere rubber-op-staal glasconstructie waarin de beglazing dusdanig is samengesteld dat de onderste ruit met opschuimende beglazing de brandwerendheid verzorgt. Binnenkort vindt er een EI 60 test plaats.

Bijzondere samenstelling

Speciaal aan deze brandwerende glasconstructie met rubber-op-staal profiel is haar strakke esthetische uitstraling en de samenstelling van de gelaagde veiligheidsbeglazing. De onderste ruit, die de brandwerendheid verzorgt, bestaat namelijk uit opschuimende beglazing. Hierdoor zijn veel typen (zonwerende) beglazing voor de buitenruit en spouwvullingen in de glasconstructie mogelijk.

Hoge lucht- en waterdichtheid

Uniek is verder dat het brandwerende beglazingssysteem van Brakel Atmos voldoet aan hoge eisen betreffende luchtdichtheid (klasse AE) en  waterdichtheid (klasse RE1050). Het systeem beschikt over een interne waterafvoer en bestaat uit slanke profielen waardoor het een strak uiterlijk heeft.

Overal met grote ruitafmetingen toepasbaar

Er zijn geen beperkingen aan de toepassingsmogeljikheid van de brandwerende constructie waarin ruiten met grote afmetingen (1000 x 2800 mm) geplaatst kunnen worden. Het systeem is geschikt voor zowel piramiden, zadeldaken als lessenaardaken.

Brandwerendheidsklassen glasconstructies
Om brandoverslag te voorkomen is het vaak een eis dat de glasconstructies brandwerend worden uitgevoerd. Constructies kunnen in drie klassen worden uitgevoerd:
- E-klasse (stabiliteit) waarbij de glasconstructie beschermt tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van aanzienlijke hoeveelheden gas aan de niet-brandzijde.
- EW-klasse (stabiliteit en stralingsbeperking) waarbij de constructie daarnaast bescherming biedt tegen warmtestraling; deze blijft onder de 15 kW/m² .
- EI-klasse (stabiliteit en temperatuurisolatie) waarbij de temperatuur niet boven een bepaalde waarde stijgt. Opm: voor de glasdakconstructies die op de Nederlandse markt worden toegepast geldt vaak een  brandwerendheidseis van 30 minuten EW.

Download het hele artikel in PDF

Delen:


Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika