Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Dutch Flower Group

« Terug

Dutch Flower Group
Nederland, Honselersdijk

Energiekosten besparen met natuurlijke ventilatie en daglichttoetreding

Voor de Dutch Flower Group (internationale handelsbedrijven in bloemen, boeketten, decoratief groen en planten) is energieverbruik een grote kostenpost. Daarom focust Dutch Flower Group op effectief energiemanagement. Het energieverbruik van de verschillende locaties wordt continu gemonitord en een goede communicatie tussen de natuurlijke ventilatie van Brakel Atmos en het klimaatbeheersingssysteem is daarbij noodzakelijk.

Planten en vooral bloemen mogen niet te warm staan, daarom is koeling erg belangrijk. ‘s Nachts wordt de koeling uitgeschakeld en worden de lamellenroosters voor luchtafvoer open gestuurd. Warme lucht wordt zo op een natuurlijke wijze afgevoerd. Zodra de temperatuur onder 12° C komt, gaan de kleppen dicht. Zo wordt bespaard op de kosten van de koeling en wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van het energieverbruik.

In het energiemanagement spelen glasconstructies ook een rol. Werd er in het verleden gekozen voor polycarbonaat, tegenwoordig kiest men voor glas. Dit isoleert veel beter en is betrouwbaarder.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Daglicht, Ventilatie, Brandveiligheid
  • Sectoren: Industrie en logistiek
  • Productgroep: Lamellenventilatoren
Delen:
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika