Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Gemeentehuis Brummen

« Terug

Gemeentehuis Brummen
Nederland, Brummen

Winnaar Award Duurzame Architectuur 2013

Het vernieuwde gemeentehuis in Brummen heeft de Award Duurzame Architectuur 2013 gewonnen. Een award bedoeld voor een gebouw waar een bijzondere verbetering op gebied van duurzaamheid is bereikt. Zo is de transparante nieuwbouw voor 90 procent demontabel. Door de terughoudende, transparante vormgeving, versterkt RAU Architecten de kwaliteiten van dit historische gebouw. Zo zijn oud en nieuw met een glazen dak verbonden.

Uitdaging in maatvoering
Voor de engineers van Brakel Atmos zat de uitdaging onder meer in de aansluitingsmaatvoering op de bestaande gevel waarop verschillende ornamenten e.d. zijn aangebracht. Daarnaast gaat de uitbouw ‘dwars door het glazen dak‘. Een speciale gootconstructie rondom deze uitbouw zorgt ervoor dat water op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Ook moest bij de berekeningen rekening gehouden worden met doorbuiging van de houtconstructie waarop de glasconstructie gemonteerd moest worden.

Glasconstructie
De glasconstructie ligt onder een helling van 3º. Met het oog hierop zijn de horizontale naden structureel uitgevoerd. Voor onderhoud is de zonwerende beglazing beloopbaar uitgevoerd.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Daglicht
  • Sectoren: Publiek / kantoor / recreatie
  • Productgroep: Glazen daken/gevels
Delen:
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika