Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Sportcomplex De Meent

« Terug

Sportcomplex De Meent
Nederland, Alkmaar

RWA installatie op basis van gelijkwaardigheid

Een grootscheeps project met sloop, verbouw en herbouw transformeerde De Meent tot een modern topsportcomplex. Brakel Atmos realiseerde de RWA installaties en de glazen lichtstraten van de sporthal en de centrale entreehal.

RWA installaties sporthal en entreehal: energiezuinig en condensvrij
Adviesbureau Floriaan adviseerde een RWA installatie op basis van gelijkwaardigheid en bepaalde hiervoor de uitgangspunten. Brakel Atmos maakte de gelijkwaardigheidsberekeningen, stelde het Programma van Eisen op en maakte het ontwerp. Omdat de vloeren van de sporthal niet nat mogen worden, is gekozen voor een optimaal geïsoleerd condensvrij systeem. De volledig thermisch gescheiden Brakel® Optima lamellenventilator voert rook en warmte af via het dak. Voor luchttoevoer zijn Brakel® Estra lamellen in de gevel (met HR++ beglazing of aluminium sandwichpanelen) geplaatst.

Centrale entreehal: daglichttoetreding en ventilatie
Voor daglichttoetreding zijn negen Brakel® Arcilite lichtstraten toegepast van ± 8,5 x 1,3 meter, waarin voor rook- en warmteafvoer Brakel® Ventria uitzetramen met HR++ beglazing zijn geïntegreerd. Via automatische schuifdeuren wordt lucht toegevoerd. De Ventria uitzetramen worden ook gebruikt voor comfortventilatie. De ramen worden in twee groepen automatisch op temperatuur open gestuurd. Op signaal van regenmelding en/of windsnelheid worden ze eventueel dicht gestuurd.

Certificering RWA installaties
In de sporthal en de centrale entreehal heeft Brakel Atmos twee rookproeven uitgevoerd voor het testen van de installaties.
Deze RWA installaties zijn gedimensioneerd volgens NEN 6093+A1 en NPR 6095-1 én zijn gecertificeerd op grond van CCV-inspectieschema Brandbeveiliging.

Kenmerken

  • Specialismes: Daglicht, Ventilatie, Brandveiligheid
  • Sectoren: Publiek / kantoor / recreatie
  • Productgroep: Glazen lichtstraten, Uitzetramen, Lamellenventilatoren
Delen:
Europe
Belgiė
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
Italiė
Kroatiė
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oekraļne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemeniė
Rusland
Sloveniė
Slowakije
Spanje
Tsjechiė
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
Australiė
Aziė
Noord-amerika
Zuid-amerika