Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Wereldwijd - duurzaam - innovatief

« Terug

Wereldwijd - duurzaam - innovatief
RWA - ventilatie - daglicht,

In 2015 verwierf investeringsmaatschappij Gimv het meerderheidsbelang in het Nederlandse Brakel, een belangrijke Europese speler op het gebied van glazen daglichtconstructies en ventilatie- en brandveiligheidsoplossingen. Een periode die zich kenmerkt door een prettige en vruchtbare samenwerking. Vrijdag 24 november 2017 droegen Gimv en het management van Brakel haar aandelen over aan Kingspan.

Brakel (www.brakel.com), is al meer dan 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het vlak van high-end oplossingen voor glazen daglichtconstructies (bv. glazen daken en lichtstraten), ventilatie- (bv. uitzetramen, kleppenventilatoren) en brandveiligheidssystemen (bv. branddetectie, installaties voor rook- en warmteafvoer) in commerciële en industriële gebouwen. Deze oplossingen beantwoorden aan de toenemende vraag naar een comfortabel, duurzaam en veilig binnenklimaat, gebruik makend van natuurlijk licht en buitenlucht. Bovendien zijn ze vervaardigd van kwalitatief hoogstaande recycleerbare materialen, zoals glas en aluminium. Brakel verzorgt zowel de productie, installatie - al dan niet via partners/installateurs - als het onderhoud van deze systemen.

De toevoeging van de Brakel bedrijven aan Kingspan Light + Air geeft een boost aan de door Brakel ingeslagen partnerstrategie die onder de vleugels van Kingspan verder uitgebouwd wordt. Kingspan Light + Air is een divisie binnen de Kingspan Group bestaande uit (inter)nationale bedrijven die zich bezig houden met duurzame oplossingen op het gebied van daglichttoetreding, LED , rook- en warmteafvoer en ventilatie. Innovatie en relatiemanagement staan centraal.

Brakel past naadloos in de visie van Kingspan Light + Air. Brakel realiseert immers al jarenlang een duurzaam, veilig en comfortabel binnenklimaat met de natuurlijke elementen daglicht en lucht.

"Samen met Gimv, heeft Brakel haar marktpositie vergroot en een stabiel platform met duurzame producten neergezet. Onze ambities tot marktpenetratie op de Europese eindmarkt en een wereldwijd distributienetwerk worden versterkt en gesteund door Kingspan. We hebben in Kingspan een voortreffelijke aandeelhouder gevonden waarmee we onze ambities kunnen versnellen. Als onderdeel van Kingspan Light + Air hebben we een geweldige basis voor verdergaande groei en product- en marktontwikkeling. Positief voor de onderneming én haar medewerkers" zegt Ton van Gerwen, CEO van Brakel.

Website Kingspan Light + AirEurope
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika