Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Bakkerij Wiltink

« Terug

Bakkerij Wiltink
Nederland, Doetinchem

Compleet brandmeldsysteem bij Bakkerij Wiltink

Bakker Wiltink uit Doetinchem bestaat sinds 1952 en branddetectie was een groot probleem. Hitte en stoom veroorzaakten regelmatig valse brandmeldingen daarom werd met de brandweer afgesproken het hele bedrijfscomplex gefaseerd te voorzien van adequate, gecertificeerde detectie.

Er zijn vlammenmelders en aspiratiedetectie toegepast in verschillende ruimten. In andere ruimten kon worden volstaan met gangbare branddetectiesystemen. Zo is in een aantal opslagruimten puntdetectie toegepast.

Een speciale oplossing was nodig voor de koelvriescel waar de temperatuur varieert van -22 ºC tot 4ºC . Hier is een listkabelsysteem toegepast, dat de temperatuurschommelingen binnen een bepaalde tijd detecteert. Tussen de oud- en nieuwbouw zijn beweegbare brandschermen toegepast voor bouwkundige compartimentering.

Brakel Atmos plaatste al eerder Eura ventilatiesystemen die in geval van brand zorgen voor de afvoer van rook en warmte. De dagelijkse ventilatie wordt op basis van temperatuur automatisch geregeld. In de nieuwbouw zijn de ventilatiesystemen opgenomen in gebogen lichtstraten die tevens voor daglichttoetreding zorgen.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Ventilatie, Brandveiligheid, Onderhoud, Renovatie
  • Sectoren: Industrie en logistiek
  • Productgroep: Lamellenventilatoren, Compartimentering, Detectie
Delen:
Europe
Belgiė
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
Italiė
Kroatiė
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oekraļne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemeniė
Rusland
Sloveniė
Slowakije
Spanje
Tsjechiė
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
Australiė
Aziė
Noord-amerika
Zuid-amerika