Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Forum WUR universiteit

« Terug

Forum WUR universiteit
Nederland, Wageningen

Forum, WUR in Wageningen: Glazen daken brengen daglicht binnen

In mei 2007 werd het nieuwe hoofdgebouw van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum in gebruik is genomen. Brakel Atmos realiseerde hier op 32 meter hoogte het atriumdak van 15 x 30 meter, dat uit 64 lessenaardaken bestaat. De helft van deze BA-4 lessenaars is in verband met brandoverslag naar bovenliggende verdiepingen brandwerend uitgevoerd in het Brakel BA-B systeem. De pui aan de zuidzijde is vanwege de zonbelasting uitgevoerd als lamellengevel bestaande uit vaste lamellen met zonwerende beglazing.

In de bibliotheek bevindt zich een bijzondere: ‘glazen wereldbol‘ met een doorsnede van 18 meter. Deze enorme glazen bol verbindt de 5 verdiepingen met elkaar, zodat ook in het hart van het gebouw - 25 meter lager – voldoende daglicht komt. Het glas bestaat uit dubbele zonwerende gebogen beglazing. Brakel Atmos gebruikte isolatieglas dat met gas is gevuld en daardoor de vereiste hoge isolatiewaarde heeft.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Daglicht
  • Sectoren: Onderwijs
  • Productgroep: Glazen daken/gevels
Delen:
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika