Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Parkeergarage Mercatorplein

« Terug

Parkeergarage Mercatorplein
Nederland, Amsterdam

Na renovatie parkeergarage Mercatorplein Amsterdam: brandveiligheid en ventilatie up-to-date

Het Mercatorplein in Amsterdam onderging een grondige renovatie. De bestaande parkeergarage werd aangepakt en is compleet up-to-date gemaakt.

Per parkeerlaag zijn vier stuwkrachtventilatoren opgenomen. Deze ventilatoren blazen verontreinigde of warme lucht via roosters een verbouwde ‘schachtkamer‘ in. Van daaruit wordt de lucht door twee andere ventilatoren afgevoerd via een schacht die 8 meter boven het maaiveld uitkomt. Boven op deze schacht bevindt zich een Eura kleppenventilator die proportioneel dicht- of opengestuurd kan worden. Luchttoevoer vindt nu plaats via nieuwe ventilatie roosters in de schacht.

Er is CO/LPG-detectie toegepast. Om vervuiling tegen te gaan en de kans op vandalisme te beperken, werd gekozen voor sensorkabeldetectie. Het systeem bestaat uit een hermetisch afgesloten kabel waarin temperatuursensoren op verschillende afstanden zijn geplaatst.

Voor de compartimentering is een beweegbaar rookscherm tussen de twee lagen toegepast en conform de eis van de brandweer is zowel de rookafvoer installatie als het detectiesysteem gecertificeerd.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Ventilatie, Brandveiligheid, Onderhoud, Renovatie
  • Productgroep: Lamellenventilatoren, Compartimentering, Detectie
Delen:
Europe
Belgiė
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
Italiė
Kroatiė
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oekraļne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemeniė
Rusland
Sloveniė
Slowakije
Spanje
Tsjechiė
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
Australiė
Aziė
Noord-amerika
Zuid-amerika