Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website gemakkelijker te maken. Bezoek je deze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
Verberg deze melding
Brakel Atmos
Taal
Menu

Rijksmuseum

« Terug

Rijksmuseum
Nederland, Amsterdam

Glazen daken zetten monument in modern daglicht

Het uit 1884 daterende Rijkmuseum is in oude luister hersteld. De uitdaging: recht doen aan het oorspronkelijke ontwerp van architect Pierre Cuypers én aanpassen aan de eisen van nu. De nieuwe glasdaken die het museum transparant en comfortabel maken, moesten volgens 19e –eeuwse maatvoering worden vervaardigd. De glasdaken dienen tevens bij te dragen aan het optimale klimaat voor de kunstwerken.

Brakel realiseerde alle 56 glasdaken in hun originele vorm: 2 zadeldaken van 38 x 16 m met kopgevels en 54 lessenaardaken, variërend van ca. 1,70 x 2,10 m tot 21,4 x 11,6 m. De glasconstructies zijn voorzien van ijzerarme beglazing, waardoor het binnentredende daglicht helder en sfeervol is (geen groene gloed). Voor de glazen daken ontwikkelde Brakel een speciaal beglazingsprofiel dat een U-waarde van 1,4 kan waarborgen.

In de twee glazen daken van de binnenplaatsen zijn voor rookafvoer uitzetramen toegepast. Brakel ontwikkelde een esthetische oplossing op maat: Ventria ventilatieramen, bestaande uit drie ruiten en speciaal hoog profiel. De persluchtcilinders van deze ramen zijn grotendeels weggewerkt.

Gerealiseerd door: Brakel Certified Partner Brakel Atmos

Kenmerken

  • Specialismes: Daglicht, Ventilatie, Brandveiligheid, Onderhoud, Renovatie
  • Sectoren: Publiek / kantoor / recreatie
  • Productgroep: Glazen daken/gevels, Uitzetramen
Delen:
Europe
BelgiŽ
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
TsjechiŽ
Verenigd koninkrijk
Zweden
Zwitserland

Afrika
AustraliŽ
AziŽ
Noord-amerika
Zuid-amerika